Δημιουργώντας μια ομάδα από κορνίζες αποτελεσματικά

Δημιουργώντας μια ομάδα από κορνίζες αποτελεσματικά

[un_section_heading title=”Ένας τοίχος γκαλερί είναι αυτό που λείπει από το σπίτι σας.”]

Ο τοίχος γκαλερί (gallery wall) είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού. Μπορείτε και εσείς να φτιάξετε τη δική σας σύνθεση από κορνίζες και διακοσμητικά τοίχου με το θέμα και τη χρωματική παλέτα της αρεσκείας σας! Πάρτε ιδέες από τις πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις που ακολουθούν.

Γκαλερία από κορνίζες
[un_section_heading title=”Εκτυπώσεις”]

Βρείτε εικόνες ή εκφράσεις που σας αρέσουν online, εκτυπώστε και κορνιζάρετε τις, δημιουργώντας μια κομψή σύνθεση από κάδρα διαφορετικού μεγέθους, στιλ και χρωμάτων. Προσέξτε βέβαια τα χρώματα να ταιριάζουν μεταξύ τους. Εάν δυσκολεύεστε μπορείτε να δοκιμάσετε την πάντα επιτυχημένη επιλογή του black & white.

[un_section_heading title=”Διαλέξτε ένα κεντρικό κομμάτι”]

Αυτό μπορεί  να είναι ένα τρισδιάστατο μονόγραμμα, ένα  όμορφο φωτιστικό ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε να τραβάει τα βλέμματα. Στη συνέχεια διαλέξτε φωτογραφίες στον ίδιο χρωματικό τόνο αλλά με διαφορετικό στιλ. Αναμίξετε κορνίζες πιο χοντρές, πιο λεπτές και με διαφορετικά μεγέθη.

Συνδυασμοί από κορνίζες
Κορνίζες στις σκάλες
[un_section_heading title=”Σκάλες”]

Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες όταν φτιάχνεις ένα gallery wall είναι η επιλογή του σωστού τοίχου. Εάν μένετε σε μεζονέτα, ο ιδανικός τοίχος είναι αυτός δίπλα στη σκάλα. Μπορείτε να διανθίσετε τη σύνθεση σας με μερικούς πίνακες!

[un_section_heading title=”Απλά και όμορφα”]

Μπορείτε να δημιουργήσετε το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ακόμα και με 5 μόνο κορνίζες.  Διαλέξτε 4-5 απλά έργα όπως σκίτσα ή αφηρημένη τέχνη με λεπτές μαύρες και ξύλινες κορνίζες για ένα μίνιμαλ, σοφιστικέ ύφος.

Μινιμαλ κορνίζες
3d κορνιζες
[un_section_heading title=”3D”]

Μία άλλη εντυπωσιακή πρόταση είναι οι συνθέσεις με 3D κάδρα! Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε τις δικές σας τρισδιάστατες ή ανάγλυφες δημιουργίες με κοινό πάντα concept.

[un_section_heading title=”Στο ράφι”]
Εάν σας αρέσει να αλλάζετε συχνά τα θέματα στους τοίχους σας, υπάρχουν δυο εναλλακτικές για να μην γεμίσετε τους τοίχους με τρύπες! Ο ένας είναι να βάλετε ράφια και ο δεύτερος είναι να χρησιμοποιήσετε την ειδική ράγα απ’ όπου μπορείτε να κρεμάσετε όσα κάδρα θέλετε και να τα αλλάξετε όποτε θέλετε. Μπορείτε να τοποθετήσετε και φωτισμό για να αναδείξετε τη σύνθεση σας.
Κορνίζες στο ράφι
[un_section_heading title=”Όλα σε τάξη”]

Για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με ελάχιστο κόπο διαλέξτε ένα θέμα και καδράρετε τα με την ίδια κορνίζα και στο ίδιο μέγεθος δημιουργώντας ένα συμμετρικό εντυπωσιακό εφέ.

[un_section_heading title=”Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…..”]

Για έναν πραγματικά αξιοθαύμαστο τοίχο κρεμάστε καθρέφτες με κορνίζες στην ίδια απόχρωση και στιλ αλλά σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Φροντίστε να τους τοποθετήσετε στον πιο φωτεινό τοίχο του δωματίου ώστε να αντανακλούν το φως.

Συνδυασμός από καθρέφτες
[un_section_heading title=”Κοσμογυρισμένος”]

Εάν σας αρέσουν τα ταξίδια και θέλετε να προσδώσετε μια κοσμοπολίτικη αίσθηση στο χώρο, δημιουργήστε μια ανάλογη γκαλερί. Βάλτε χάρτες των πόλεων που έχετε επισκεφτεί ή θέλετε να επισκεφτείτε, φωτογραφίες και αναμνηστικά. Ένας προσωπικός τοίχος αναμνήσεων που θα σας ταξιδεύει καθημερινά!

[un_section_heading title=”Ανάκατα”]

Εάν το ύφος του χώρου σας είναι ρομαντικό με απαλές παστέλ αποχρώσεις, τολμήστε να δημιουργήσετε μία σύνθεση τοίχου με έντονες αντιθέσεις. Για το απόλυτο mix & match, προσθέστε κενές κορνίζες, καθρέφτες ή άλλα διακοσμητικά τοίχου.

Διαφορετικές κορνίζες
Όταν δημιουργείτε μία γκαλερί στο σπίτι σας σκοπός είναι να μετατρέψετε έναν βαρετό τοίχο σε σημείο αναφοράς προσδίδοντας ταυτόχρονα το προσωπικό σας στιλ. Μη φοβηθείτε να καλύψετε ένα κομμάτι τοίχου από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι και να χρησιμοποιήσετε μεγάλα κάδρα. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα ανανεωμένο δωμάτιο με στιλ και άποψη.